REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce usmaženého sýra v trojobalu, lidově “Smažák”. Málo kdo ví, že právě tento pokrm dali světu Češi!


Ingredience:
4 ksplátky tvrdého sýra eidam (po 100 g)
2 ksvajec
100 gstrouhanky
100 gtuku
75 gmléka
30 ghladké mouky
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme v mléce a mírně osolíme
2. Jednotlivé plátky sýra obalíme postupně v prosáté mouce, ve vejcích a v prosáté strouhance
3. Obalené sýry pak usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
4. Ihned podáváme nejlépe s hranolkami nebo vařenými bramborami a tatarkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy