Drobné pečivo smažené v tuku a obalené ve vanilkovém cukru.
Ingredience:
3 ks | vajec |
1 ks | prášku do pečiva |
5 lžic | mléka |
2 lžíce | cukru krupice |
300 g | hladké mouky |
tuk na smažení | |
vanilkový cukr na obalování | |
cukr moučka na obalování |
Postup:
1. Vejce našleháme s cukrem a mlékem do pěny
2. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 hodiny do chladna
4. Z těsta vyválíme plát a rádýlkem nakrájíme na obdélníky asi 10×4 cm
5. Každý obdélník v polovině přehneme a po stranách jednou či dvakrát nařízneme, střed pevně stlačíme, aby se zploštil a držel tvar
6. Motýlky vkládáme do horkého tuku a smažíme dozlatova
7. Teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.