REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažení motýlci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobné pečivo smažené v tuku a obalené ve vanilkovém cukru.


Ingredience:
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
5 lžicmléka
2 lžícecukru krupice
300 ghladké mouky
tuk na smažení
vanilkový cukr na obalování
cukr moučka na obalování

Postup:

1. Vejce našleháme s cukrem a mlékem do pěny
2. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Vypracujeme vláčné těsto a dáme na 2 hodiny do chladna
4. Z těsta vyválíme plát a rádýlkem nakrájíme na obdélníky asi 10×4 cm
5. Každý obdélník v polovině přehneme a po stranách jednou či dvakrát nařízneme, střed pevně stlačíme, aby se zploštil a držel tvar
6. Motýlky vkládáme do horkého tuku a smažíme dozlatova
7. Teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy