REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou, ve formě upečenou bábovku.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
180 gpískového cukru
6 ksžloutků
6 ksbílků
1 baleníprášku do pečiva
1 balenívanilkového cukru
1/4 lsmetany ke šlehání
kůra z 1 ks citrónu
šťáva z 1/2 ks citrónu
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Pískový a vanilkový cukr, žloutky, citrónovou kůru a citrónovou šťávu třeme v míse 15 minut do pěny
2. Do utřené směsi nalijeme smetanu a pozvolna, za stálého tření, přimícháme polovinu dávky mouky
3. Nakonec vmícháme z bílků pevně ušlehaný sníh se zbývající moukou promíchanou s práškem do pečiva
4. Těsto rozložíme do připravené bábovkové formy a pozvolna pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy