Jedna z variant na chutnou, ve formě upečenou bábovku.
Ingredience:
400 g | polohrubé mouky |
180 g | pískového cukru |
6 ks | žloutků |
6 ks | bílků |
1 balení | prášku do pečiva |
1 balení | vanilkového cukru |
1/4 l | smetany ke šlehání |
kůra z 1 ks citrónu | |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
máslo na vymazání formy | |
mouka na vysypání formy |
Postup:
1. Pískový a vanilkový cukr, žloutky, citrónovou kůru a citrónovou šťávu třeme v míse 15 minut do pěny
2. Do utřené směsi nalijeme smetanu a pozvolna, za stálého tření, přimícháme polovinu dávky mouky
3. Nakonec vmícháme z bílků pevně ušlehaný sníh se zbývající moukou promíchanou s práškem do pečiva
4. Těsto rozložíme do připravené bábovkové formy a pozvolna pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut.