Na pánvi zprudka opečené kuřecí maso spolu se směsí zelené zeleniny, ke konci doplněné o opražené kešu oříšky. Recept z čínské kuchyně.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsíček |
100 g | zelených fazolek |
50 g | špenátu |
4 ks | jarní cibulky |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | zelená paprika |
2 lžíce | opražených oříšků kešu |
sójová omáčka dle chuti | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, česnek nasekáme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, česnek, zprudka restujeme, za stálého míchání, až je maso mírně dozlatova opečené.
- K masu přidáme proužky papriky, nakrájenou jarní cibulku s natí, nasekaný špenát a fazolky, osolíme, mícháme, restujeme dalších 5 minut, než zelenina změkne.
- Nakonec do pokrmu přidáme opražené oříšky kešu, přilijeme sójovou omáčku, vše promícháme, podusíme 2 minuty.
Směs podáváme například s čínskými nudlemi.
Poznámka:Text i foto: D. M.
Smažené nudle s kuřecím masem – originální recept z vietnamských bister!
Směs kuřecího masa a zeleniny ve sladké chilli omáčce