Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené nudle s kuřecím masem – originální recept z vietnamských bister!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dostali jste chuť na smažené nudle s kuřecím masem, co si je pravidelně dopřáváte v čínských nebo vietnamských bistrech? Připravte si je doma! Jde o poměrně jednoduchý a rychlý recept, který zvládne i méně zdatný kuchtík či kuchařka.


Ingredience:
1 baleníčínských vaječných nudlí
1 baleníkuřecích chlazených prsou
3 ksvejce
2-3 ksmrkve
1 kspekingského zelí
1 polévková lžícesolamylu (bramborový nebo kukuřičný škrob)
1,5 kávové lžičkysoli
jarní cibulka
mletý černý pepř
tuk na smažení
voda

Postup:
  1. Nudle dáme do hrnce s horkou vodou, kterou jsme přivedli k varu, pak zdroj tepla vypneme, vodu osolíme, dáme tak 1 lžičku soli a na 8-10 minut do horké vody ponoříme nudle, hrnec necháme přiklopený.
  2. Nudle scedíme, ale neproplachujeme!
  3. Prsní řízky rozkrojíme podélně, pak z nich nakrájíme kratší nudličky, maso dáme do misky.
  4. Jedno vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku, žloutek dáme k nudlím, bílek do hrnku, stejně tak zbývající celá vejce samozřejmě zbavená skořápek dáme do hrnku, vidličkou rozšleháme.
  5. Do masa přidáme polévkovou lžíci škrobu (solamylu), 1/2 kávové lžičky soli, trochu pepře, vše důkladně promícháme, necháme odpočinout v lednici, zatím, co budeme krájet zeleninu.
  6. Vezmeme pekingské zelí, opláchneme ho pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme okapat, odkrojíme z něho tuhou spodní část, tu vyhodíme, zbylé zelí, tak 1/4 hlávky, nakrouháme, nebo nakrájíme na co nejtenčí proužky.
  7. Z jarní cibulky oddělíme opět spodní tvrdou část, zbytek nakrájíme na drobná, tenká kolečka, jak světlou, tak tu zelenou část. Mrkev očistíme, nakrájíme na tenké proužky.
  8. V hluboké pánvi, ideálně ve woku, rozpálíme olej, do horkého oleje vysypeme naložené maso, to orestujeme ze všech stran, občas promícháme, bude stačit tak 4 minuty, pak maso z pánve vyklopíme.
  9. V oleji po mase orestujeme nudličky mrkve a zelí, po chvíli zeleninu vytáhneme, dáme na chvíli také stranou.
  10. Do stejné pánve vyklopíme rozšlehaná vejce z hrnku, osolíme je, chvíli je necháme v klidu, jako, když smažíme omeletu, ale po chvíli vejce roztrháme vařečkou, vejce necháme ztuhnout.
  11. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme okapané nudle, smažíme je, přitom do nich zamícháme již ztuhlá vejce, po chvíli i zeleninu, dále smažíme, nudle promícháváme.
  12. V této fázi do nudlí zamícháme asi 2 polévkové lžíce sojové omáčky, nudle osolíme, lžička bude stačit, přihodíme jarní cibulku, vrátíme zpět do pánve také maso, smažíme další 2 až 3 minuty, občas vše promícháme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Zajímá vás, jak mít dostatek energie? Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý? Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí? Zázračný zelený prášek není jen trend. Tento čaj by doma měli mít jak vyznavači zdravého životního stylu, tak lidé, kteří hledají alternativu kávy. Dokáže totiž předat tělu energii na celý den. Matcha čaj je oblíbeným nápojem po celém světě a jeho zdravotní přínosy jsou i vědecky doloženy. Má kořeny v japonské tradici, kde ho využívají jako “antiaging” nápoj a hraje také důležitou roli při čajových obřadech.

číst dále ...

Jarní chlebíčkový večírek – 8 originálních receptů na netradiční jarní chlebíčky

Chlebíčky jsou nedílnou součástí našich oslav, rodinných setkání a každodenních radostí. A právě v jarním období, kdy příroda nabízí bohatství čerstvých bylinek a plodin, můžeme přinést do těchto lahůdek nový směr. Jarní chlebíčky jsou jako malé umělecké dílo, kde se spojují chutě a vůně jarních bylinek s křupavostí čerstvého chleba. Naše zahrádky a farmářské trhy se v tomto období třpytí mátou, petrželí, pažitkou, ředkvičkami, nebo dokonce čerstvým koprem a stejně tak je tomu i v síti prodejen PENNY, kde nakoupíte veškeré suroviny pro přípravu těchto svěžích jarních chlebíčků.

číst dále ...

Tip na kulinářský zážitek: Tvarůžky se kutálejí na gastronomický festival do Olomouce

Událost roku po všechny milovníky tvarůžkových specialit se blíží. Voňavé a chutné tvarůžky, živá hudba a pestrý doprovodný program pro celou rodinu lákají na sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu. Ten se uskuteční o víkendu 13. a 14. dubna v srdci hanácké metropole Olomouce, na Horním a Dolním náměstí. V rámci oblíbené gastronomické akce proběhne poprvé v historii klání špičkových kuchařů o titul Tvarůžkového krále 2024.

číst dále ...

Jak jedli naši předkové – 13 díl

Pokrmy, které naši předkové připravovali, se musely také něčím zapít. Když vynecháme pramenitou vodu, mléko a medovinu tak k nejčastějším nápojům patřilo především víno a pivo. Vliv na konzumaci vína a piva měla anticko – křesťanská kultura a pohanské slovansko-germánské tradice. V tomto článku si tedy povíme něco málo o historii vína a piva a také o využití těchto dvou nápojů při vaření našimi předky. Recepty na využití piva a vína v kuchyni pak najdete pod tímto článkem.

číst dále ...

Přijďte se podívat na mistrovství světa barmanů! Mattoni Grand Drink proběhne v rámci zahájení karlovarské lázeňské sezony

Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink je celosvětově uznávanou barmanskou soutěží. Výroční 25. ročník, kterého se zúčastní 20 špičkových barmanů z celého světa, se odehraje v sobotu 4. května u karlovarského hotelu Thermal. Soutěžním dnem bude návštěvníky provázet moderátor Libor Bouček, o hudební doprovod se postará oblíbená bubenická show Wild Sticks.

číst dále ...

Sezona medvědího česneku je zpět: Vychutnejte si ho, dokud je čas

Roste jen pár týdnů v roce a letos jsme se ho díky teplému počasí dočkali opravdu brzy. Medvědí česnek, jarní bylinka s jemnou česnekovou chutí potěší nejen naše smysly, ale i naše tělo. A jeho čas přichází právě teď. Zelený zázrak, který skvěle chutná. To je medvědí česnek. Dnes už ho není třeba představovat, mezi „trendy jarními pochutinami“ se drží již několik let. Známý nám ale je už celá staletí, až tisíce let.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.