REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené nudle s kuřecím masem – originální recept z vietnamských bister!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dostali jste chuť na smažené nudle s kuřecím masem, co si je pravidelně dopřáváte v čínských nebo vietnamských bistrech? Připravte si je doma! Jde o poměrně jednoduchý a rychlý recept, který zvládne i méně zdatný kuchtík či kuchařka.


Ingredience:
1 baleníčínských vaječných nudlí
1 baleníkuřecích chlazených prsou
3 ksvejce
2-3 ksmrkve
1 kspekingského zelí
1 polévková lžícesolamylu (bramborový nebo kukuřičný škrob)
1,5 kávové lžičkysoli
jarní cibulka
mletý černý pepř
tuk na smažení
voda

Postup:
  1. Nudle dáme do hrnce s horkou vodou, kterou jsme přivedli k varu, pak zdroj tepla vypneme, vodu osolíme, dáme tak 1 lžičku soli a na 8-10 minut do horké vody ponoříme nudle, hrnec necháme přiklopený.
  2. Nudle scedíme, ale neproplachujeme!
  3. Prsní řízky rozkrojíme podélně, pak z nich nakrájíme kratší nudličky, maso dáme do misky.
  4. Jedno vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku, žloutek dáme k nudlím, bílek do hrnku, stejně tak zbývající celá vejce samozřejmě zbavená skořápek dáme do hrnku, vidličkou rozšleháme.
  5. Do masa přidáme polévkovou lžíci škrobu (solamylu), 1/2 kávové lžičky soli, trochu pepře, vše důkladně promícháme, necháme odpočinout v lednici, zatím, co budeme krájet zeleninu.
  6. Vezmeme pekingské zelí, opláchneme ho pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme okapat, odkrojíme z něho tuhou spodní část, tu vyhodíme, zbylé zelí, tak 1/4 hlávky, nakrouháme, nebo nakrájíme na co nejtenčí proužky.
  7. Z jarní cibulky oddělíme opět spodní tvrdou část, zbytek nakrájíme na drobná, tenká kolečka, jak světlou, tak tu zelenou část. Mrkev očistíme, nakrájíme na tenké proužky.
  8. V hluboké pánvi, ideálně ve woku, rozpálíme olej, do horkého oleje vysypeme naložené maso, to orestujeme ze všech stran, občas promícháme, bude stačit tak 4 minuty, pak maso z pánve vyklopíme.
  9. V oleji po mase orestujeme nudličky mrkve a zelí, po chvíli zeleninu vytáhneme, dáme na chvíli také stranou.
  10. Do stejné pánve vyklopíme rozšlehaná vejce z hrnku, osolíme je, chvíli je necháme v klidu, jako, když smažíme omeletu, ale po chvíli vejce roztrháme vařečkou, vejce necháme ztuhnout.
  11. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme okapané nudle, smažíme je, přitom do nich zamícháme již ztuhlá vejce, po chvíli i zeleninu, dále smažíme, nudle promícháváme.
  12. V této fázi do nudlí zamícháme asi 2 polévkové lžíce sojové omáčky, nudle osolíme, lžička bude stačit, přihodíme jarní cibulku, vrátíme zpět do pánve také maso, smažíme další 2 až 3 minuty, občas vše promícháme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Kávová panna cotta – recept, který si okamžitě zamilujete

O tomhle italském dezertu už jste určitě slyšeli. Ochutnat ho můžete v každé lepší cukrárně a restauraci. Většinou je však k dostání panna cotta s malinami nebo s jahodami. Pokud ale i vy rádi zkoušíte nové chutě, dejte šanci kávové panna cottě do skleničky!

číst dále ...

Podzimní recepty s kvalitními potravinami

Léto je za námi a na dveře již klepe podzim. Stromy a keře začínají hrát různými barvami, zemědělci sklízejí jedny z posledních druhů zeleniny a ovoce a příroda se začíná připravovat na první mrazíky, které co nevidět dorazí. S příchodem chladnějších dnů postupně měníme nejen svůj šatník, ve kterém se začínají objevovat bundy a kabáty, ale i náš jídelníček začíná obsahovat více pokrmů, které zasytí a zahřejí. A právě proto jsme si pro vás připravili recepty, které se k tomuto počasí dokonale hodí. Bramboráčky na sádle s křenovým zelím, pečené kuře s rozmarýnovou omáčkou či karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

Nejen na sv. Václava si připijte pivem aneb Střípky z historie zlatavého nápoje

To, že je sv. Václav patron českého národa, víme snad všichni. Možná ale někoho překvapí, že drží svou ochrannou ruku také nad pivovarnictvím. Co si z toho můžeme odvodit? Že i svatí mají rádi pivo. Musíme si ale uvědomit, že pivo dříve bylo úplně jiné. Pojďme si o něm říct pár zajímavostí.

číst dále ...

Bedla jedlá

Bedla jedlá je slovní hříčka, jako botanický druh totiž neexistuje. Všechny bedly ale jedlé nejsou, v ČR roste kolem 90 druhů bedel! Některé mírně jedovaté bedly bývají mohutné, jiné jsou veliké jen několik centimetrů a mohou způsobit lehké i vážné otravy. Měli, bychom sbírat jen bedly, které bezpečně poznáme a rostou v lese. Bedly sbírali už naši předkové a má i lidové názvy, například: paraplíčko, biskupská čepice, paraple, smrha, paloučnice, kuky, palazor.

číst dále ...

Naučte se péct kuře jako mistr

Křupavá kůžička, šťavnaté maso a skvělá chuť. Pečené kuře je na jídelníčku českých domácností stálicí. Umíte ho ale upéct tak, aby se opravdu povedlo na jedničku? Osvěžte si základní postupy a zjistěte, kde při přípravě možná děláte chyby. Každý z nás ročně sní téměř 30 kg drůbežího masa a z velké části se jedná především o kuřecí. Za jeho oblibou stojí hned několik faktorů – je lehce stravitelné, obsahuje hodně bílkovin a méně tuku než jiné druhy masa a najdeme v něm i řadu vitaminů a minerálů jako fosfor, hořčík či železo. Obrovskou výhodou je i jeho variabilita, protože kuře můžeme v kuchyni snadno zpracovat celé. A jak si ho co nejlépe upéct?

číst dále ...

Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky

Červené, zelené nebo žluté, někdy kulaté a jindy zase podlouhlé. Řeč je o šťavnatých paprikách, jejichž přirozená zralost trvá od srpna přibližně do poloviny října, a jsou tak skvělým způsobem, jak si alespoň trochu prodloužit letní sezónu. Navíc vás díky svému vzhledu dokonale připraví i na nadcházející pestrobarevný podzim. Nezbývá, než se pustit do příprav!

číst dále ...

Dejte sbohem podzimnímu nachlazení. Vsaďte na rakytník a dopřejte si pořádnou porci vitamínů!

První chladnější dny mohou pořádně potrápit. Nepříjemnosti v podobě ucpaného nosu, pokašlávání, smrkání nebo nežádoucího pocitu únavy na sebe v upršených dnech nenechají dlouho čekat. Proto stojí za to zamyslet se nad tím, jak nemocem a virům včas předejít, a užít si tak podzim bez starostí a naplno. Vyzkoušejte tentokrát rakytník, sami se přesvědčíte, že to stojí za to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy