REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené nudle s kuřecím masem – originální recept z vietnamských bister!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dostali jste chuť na smažené nudle s kuřecím masem, co si je pravidelně dopřáváte v čínských nebo vietnamských bistrech? Připravte si je doma! Jde o poměrně jednoduchý a rychlý recept, který zvládne i méně zdatný kuchtík či kuchařka.


Ingredience:
1 baleníčínských vaječných nudlí
1 baleníkuřecích chlazených prsou
3 ksvejce
2-3 ksmrkve
1 kspekingského zelí
1 polévková lžícesolamylu (bramborový nebo kukuřičný škrob)
1,5 kávové lžičkysoli
jarní cibulka
mletý černý pepř
tuk na smažení
voda

Postup:
  1. Nudle dáme do hrnce s horkou vodou, kterou jsme přivedli k varu, pak zdroj tepla vypneme, vodu osolíme, dáme tak 1 lžičku soli a na 8-10 minut do horké vody ponoříme nudle, hrnec necháme přiklopený.
  2. Nudle scedíme, ale neproplachujeme!
  3. Prsní řízky rozkrojíme podélně, pak z nich nakrájíme kratší nudličky, maso dáme do misky.
  4. Jedno vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku, žloutek dáme k nudlím, bílek do hrnku, stejně tak zbývající celá vejce samozřejmě zbavená skořápek dáme do hrnku, vidličkou rozšleháme.
  5. Do masa přidáme polévkovou lžíci škrobu (solamylu), 1/2 kávové lžičky soli, trochu pepře, vše důkladně promícháme, necháme odpočinout v lednici, zatím, co budeme krájet zeleninu.
  6. Vezmeme pekingské zelí, opláchneme ho pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme okapat, odkrojíme z něho tuhou spodní část, tu vyhodíme, zbylé zelí, tak 1/4 hlávky, nakrouháme, nebo nakrájíme na co nejtenčí proužky.
  7. Z jarní cibulky oddělíme opět spodní tvrdou část, zbytek nakrájíme na drobná, tenká kolečka, jak světlou, tak tu zelenou část. Mrkev očistíme, nakrájíme na tenké proužky.
  8. V hluboké pánvi, ideálně ve woku, rozpálíme olej, do horkého oleje vysypeme naložené maso, to orestujeme ze všech stran, občas promícháme, bude stačit tak 4 minuty, pak maso z pánve vyklopíme.
  9. V oleji po mase orestujeme nudličky mrkve a zelí, po chvíli zeleninu vytáhneme, dáme na chvíli také stranou.
  10. Do stejné pánve vyklopíme rozšlehaná vejce z hrnku, osolíme je, chvíli je necháme v klidu, jako, když smažíme omeletu, ale po chvíli vejce roztrháme vařečkou, vejce necháme ztuhnout.
  11. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme okapané nudle, smažíme je, přitom do nich zamícháme již ztuhlá vejce, po chvíli i zeleninu, dále smažíme, nudle promícháváme.
  12. V této fázi do nudlí zamícháme asi 2 polévkové lžíce sojové omáčky, nudle osolíme, lžička bude stačit, přihodíme jarní cibulku, vrátíme zpět do pánve také maso, smažíme další 2 až 3 minuty, občas vše promícháme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Pernerka spojuje síly s Lidlem – zákazníkům nabídne bio žitný chléb ze své mouky

V březnu začne Lidl ve všech svých prodejnách nabízet nový bio chléb z české produkce. Bio žitný chléb peče z české mouky Pernerka rodinná pekárna Nopek. Zákazníci se mohou těšit na lokální produkt s kvalitním složením, který výborně chutná a splňuje bio standardy.

číst dále ...

Zdraví klíčí v semínkách… Stačí je „odemknout“!

Posilují imunitu, pomáhají při některých civilizačních chorobách, jsou skvělým pomocníkem při různých dietách… Semínka či ořechy patří do oblíbené rodiny superpotravin, které jsou pro naše tělo prospěšné v mnoha směrech. Věděli jste ovšem, že díky vodě nabobtná nejen jejich objem, ale zároveň také několikanásobně zvýšíte obsah živin? Aktivujte prospěšné látky a objevte klíč ke svému zdraví!

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Připravte si velikonoční menu podle tradic a objevte nové recepty

Vajíčka na různé způsoby, nádivka, mazanec i beránek – oblíbených velikonočních pokrmů existuje celá řada. Zkuste letos dodržet tradici a připravit si originální velikonoční menu podle zvyklostí. Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek nebo Bílá sobota, přichystejte na každý den jinou specialitu. A nezapomeňte, že delikátní pokrmy nestojí jen na receptu, ale především na kvalitních surovinách.

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy