REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs kuřecího masa a zeleniny ve sladké chilli omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené kuřecí maso v sojové omáčce a pikantním koření. Poté restované a připravené s pokrájenou mrkví, pórkem, cibuli, kapií a cuketou.


Ingredience:
300 gkuřecích steaků (vykoštěná horní kuřecí stehna)
2 lžícekvalitní sojové omáčky
2 lžíceoleje
mletý zázvor
mleté chilli
A dále:
100 mlsladké chilli omáčky
2 lžícerýžového octa
2 lžíceoleje
2 lžičkytřtinového cukru
1 ks svazku naťové cibulky
1 ks červené papriky (kapie)
1 ks pórku (asi 15 cm)
1 ks mladé cukety
1 ksmrkve
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Maso zbavíme blan a nakrájíme na nudličky
2. Zakápneme olejem, přidáme koření (chilli a zázvoru špetku, tedy opatrně) a sojovku a necháme přes noc v lednici
3. Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka zarestujeme
4. Přidáme rýžový ocet, cukr a sůl. Zamícháme a opět chvilku restujeme
5. Přidáme na nudličky pokrájenou mrkev a pórek, na proužky pokrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kapii a cuketu
6. Osolíme podle chuti
7. Pak přidáme chilli omáčku a necháme vařit cca 5 minut – zelenina musí být na skus
8. Nakonec přidáme našikmo nakrájenou naťovou cibulku (bílou část, zelenou si necháme na finální dozdobení)
9. Je-li potřeba, dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha je ideální jasmínová nebo basmati rýže.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy