Naložené kuřecí maso v sojové omáčce a pikantním koření. Poté restované a připravené s pokrájenou mrkví, pórkem, cibuli, kapií a cuketou.
Ingredience:
300 g | kuřecích steaků (vykoštěná horní kuřecí stehna) |
2 lžíce | kvalitní sojové omáčky |
2 lžíce | oleje |
mletý zázvor | |
mleté chilli | |
A dále: | |
100 ml | sladké chilli omáčky |
2 lžíce | rýžového octa |
2 lžíce | oleje |
2 lžičky | třtinového cukru |
1 ks | svazku naťové cibulky |
1 ks | červené papriky (kapie) |
1 ks | pórku (asi 15 cm) |
1 ks | mladé cukety |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Maso zbavíme blan a nakrájíme na nudličky
2. Zakápneme olejem, přidáme koření (chilli a zázvoru špetku, tedy opatrně) a sojovku a necháme přes noc v lednici
3. Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka zarestujeme
4. Přidáme rýžový ocet, cukr a sůl. Zamícháme a opět chvilku restujeme
5. Přidáme na nudličky pokrájenou mrkev a pórek, na proužky pokrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kapii a cuketu
6. Osolíme podle chuti
7. Pak přidáme chilli omáčku a necháme vařit cca 5 minut – zelenina musí být na skus
8. Nakonec přidáme našikmo nakrájenou naťovou cibulku (bílou část, zelenou si necháme na finální dozdobení)
9. Je-li potřeba, dosolíme.
Jako příloha je ideální jasmínová nebo basmati rýže.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.
Smažené zelené kuře
Spaghetti s lososem, žampiony, hlívou ústřičnou, špenátem a omáčkou teriyaki