Japonská kuchyně je velmi rozmanitá. Vyzkoušejte například tento recept na těstoviny, konkrétně špagety ochucené, kromě jiného, houbami a omáčkou teriyakis servírované s opečenými filetami lososa.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | čerstvého lososa nakrájeného na 4 porce |
400 g | Adriana Spaghetti |
150 g | hlívy ústřičné nakrájené na plátky |
150 g | žampiónů nakrájených na plátky |
100 g | čerstvého baby špenátu |
100 g | opražených sezamových semínek |
20 g | čerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky |
1 svazek | jarních cibulek nakrájených na plátky |
250 ml | omáčky teriyaki |
50 ml | slunečnicového oleje |
2 ks | stroužky česneku nakrájeného na plátky |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Lososa ochuťte solí a pepřem.
- Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte a dejte stranou.
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte. Přidejte česnek, zázvor a orestujte. Ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte.
- Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.
Více o těstovinách Adriana Spaghetti najdete zde: SPAGHETTI