REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené plátky veky s rybím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filé opečené na másle a cibulce, ochucené kořením a petrželkou, namazané na krajíce bílé veky, ty obalené v mouce, vejcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova.


Ingredience:
250 grybího filé
30 gmásla
1 ksveky
1 ksmenší cibule
sušená zelená petrželka
pepř
sůl
Na obalení:
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Oprané rybí filé osolíme a opečeme na cibuli zpěněné na másle
2. Z masa pak odstraníme kosti, rozkrájíme nadrobno, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme zelenou petrželku
3. Vychladlé maso namažeme na krajíčky veky ve vrstvě silné asi 1 cm
4. Namazanou veku obalujeme postupně v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance
5. Smažíme zprudka na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s mrkvovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy