Rybí filé opečené na másle a cibulce, ochucené kořením a petrželkou, namazané na krajíce bílé veky, ty obalené v mouce, vejcích a ve strouhance, nakonec usmažené dozlatova.
Ingredience:
250 g | rybího filé |
30 g | másla |
1 ks | veky |
1 ks | menší cibule |
sušená zelená petrželka | |
pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Oprané rybí filé osolíme a opečeme na cibuli zpěněné na másle
2. Z masa pak odstraníme kosti, rozkrájíme nadrobno, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme zelenou petrželku
3. Vychladlé maso namažeme na krajíčky veky ve vrstvě silné asi 1 cm
4. Namazanou veku obalujeme postupně v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance
5. Smažíme zprudka na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova.
Podáváme například s mrkvovým salátem.