REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuře II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na 8 až 10 kusů rozporcované kuře, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova pomocí fritovacího hrnce.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
fritovací hrnec s olejem na smažení
sůl
Na obalení:
hladká mouka, rozšlehané, mírně osolená vejce a strouhanka

Postup:

1. Kuře naporcujeme na malé části (8 až 10 kousků) dle velikosti 2. Maso očistíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích vejcích, pak ve strouhance
3. Fritézu zahřejeme na 170 °C a fritujeme 12 až 15 minut, pak jednotlivé porce necháme okapat na papírovém ubrousku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy