REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete obalené v trojobalu a usmažené v tuku do nazlátlé barvy.


Ingredience:
1 kskuřete
3 ksvajec
150 gtuku
130 gstrouhanky
80 ghladké mouky
80 gmléka
15 gsoli
voda na ovaření

Postup:

1. Kuře očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vařící vody a krátce ovaříme
2. Vyjmeme, necháme okapat, pak kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech
3. Jednotlivé porce osolíme, postupně obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
4. V horkém tuku zvolna usmažíme do nazlátlé barvy.

Doporučení:

– Podáváme s různě upravenými brambory, zdobíme plátky citrónu- Jako přílohu používáme zeleninové saláty nebo kompoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy