REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bylinkové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z uvařených brambor, mouky, vajec, koření, slaniny, bylinek a cibule, smažené ve tvaru placiček dozlatova.


Ingredience:
60 gslaniny
1 ksvelké cibule
sekané čerstvé bylinky
olej na smažení
Na těsto:
300 gbrambor
150 ghrubé mouky
40 gmásla
30 gstrouhanky
2 ksvajec
špetka muškátového květu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, ještě teplé oloupeme a prolisujeme
2. Přidáme máslo utřené s vejci, sůl, hrubou mouku, špetku muškátového květu, mletý pepř a vypracujeme těsto, které podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Slaninu nakrájenou na kostičky na pánvi vyškvaříme, tuk slijeme, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a pak vše zapracujeme do připraveného těsta společně s nadrobno nasekanými bylinkami
4. Z hmoty utvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy