REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené bylinkové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z uvařených brambor, mouky, vajec, koření, slaniny, bylinek a cibule, smažené ve tvaru placiček dozlatova.


Ingredience:
60 gslaniny
1 ksvelké cibule
sekané čerstvé bylinky
olej na smažení
Na těsto:
300 gbrambor
150 ghrubé mouky
40 gmásla
30 gstrouhanky
2 ksvajec
špetka muškátového květu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, ještě teplé oloupeme a prolisujeme
2. Přidáme máslo utřené s vejci, sůl, hrubou mouku, špetku muškátového květu, mletý pepř a vypracujeme těsto, které podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Slaninu nakrájenou na kostičky na pánvi vyškvaříme, tuk slijeme, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a pak vše zapracujeme do připraveného těsta společně s nadrobno nasekanými bylinkami
4. Z hmoty utvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy