Hledáte rychlé recepty na víně? Vyzkoušejte například tento na vařené, pak v karamelu a víně orestované brambory. Jde o netradiční přílohu vhodnou právě k dobrému vínu.
Ingredience:
Počet porcí: 2 | |
1,5 kg | neoloupaných brambor |
200 g | cukru krystal |
200 g | másla |
200 ml | suchého bílého vína |
2 lžičky | sušeného tymiánu |
4 polévkové lžíce | nasekané petrželky |
2 špetky | soli |
osolená voda na uvaření brambor |
Postup:
- Brambory omyjte a vařte ve slupce ve vroucí osolené vodě 15-20 minut. Poté brambory slejte, nechte vychladnout a oloupejte.
- Na velké pánvi ohřejte víno spolu s cukrem a tymiánem. Víno přiveďte k varu a krátce povařte. Potom přidejte máslo a míchejte. Za chvíli vám vznikne tekutý karamel.
- Na pánev přidejte brambory a míchejte, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
- Na závěr je posypejte petrželovou natí, promíchejte a podávejte – samozřejmě se sklenkou bílého vína.
Pro tento recept se hodí suché bílé víno, ale sladším také nic nepokazíte. A nemusí být jen z hroznů, vyzkoušejte třeba české ovocné víno Beziňák.
Poznámka:Zdroj: www.rybizak.cz