Kolečka jablíček obalená v těstíčku a usmažená dozlatova, servírovaná posypaná skořicovým cukrem.
Ingredience:
1 kg | jablek |
240 g | hladké mouky |
3,5 dl | plnotučného mléka |
2 ks | vajec |
mletá skořice smíchaná s práškovým cukrem (1:1) | |
špetka soli | |
olej |
Postup:
1. Opláchnutá jablka necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky, vyrobíme tak kolečka s částí jadřince uprostřed
2. Jaderníky vykrojíme například škrabkou na brambory
3. Jednotlivá plátky jablíček namáčíme v těstíčku a ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dorůžova
4. Usmažené sypeme skořicovým cukrem a ihned podáváme.
Příprava těstíčka:
V mléce rozšleháme dohladka vejce, mouku a špetku soli.