REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená jablíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka jablíček obalená v těstíčku a usmažená dozlatova, servírovaná posypaná skořicovým cukrem.


Ingredience:
1 kgjablek
240 ghladké mouky
3,5 dlplnotučného mléka
2 ksvajec
mletá skořice smíchaná s práškovým cukrem (1:1)
špetka soli
olej

Postup:

1. Opláchnutá jablka necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky, vyrobíme tak kolečka s částí jadřince uprostřed
2. Jaderníky vykrojíme například škrabkou na brambory
3. Jednotlivá plátky jablíček namáčíme v těstíčku a ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dorůžova
4. Usmažené sypeme skořicovým cukrem a ihned podáváme.

Příprava těstíčka:
V mléce rozšleháme dohladka vejce, mouku a špetku soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy