REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké šlejšky smažené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené bramborové šišky obalené v moučkovém cukru, podávané se švestkovým kompotem.


Ingredience:
400 gvařených horkých brambor
200 ghrubé mouky
40 gkrupice
1 ksvejce
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Horké brambory oloupeme, prolisujeme, zasypeme krupicí, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto
2. Z hotového těsta tvoříme šišky (šlejšky) a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
3. Horké obalujeme v moučkovém cukru.

Doporučení:

Podáváme se švestkovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy