Chutný vývar ze slepice, zeleniny a koření, servírovaný s vložkou slepičího masa a nudlemi.
Ingredience:
Rozpis cca na 5 porcí: | |
1,5 l | pitné vody |
400 g | očištěné slepice |
120 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
85 g | polévkových nudlí |
25 g | cibule |
15 g | soli |
7-8 g | polévkového koření |
5 g | petrželky nebo pažitky |
mletý černý pepř | |
nové koření |
Postup:
1. Důkladně očištěnou a opláchnutou slepici zalijeme vodou, uvedeme do varu, snížíme zdroj tepla, mírně osolíme, přidáme rozmačkané nové koření a pepř a zvolna vaříme, až slepice částečně změkne
2. Přidáme očištěnou, opláchnutou, na hrubší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme vše doměkka
3. Uvařenou slepici vyjmeme, pečlivě vykostíme a maso nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak zpracujeme i zeleninu
4. Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného míchání je uvaříme doměkka, pozor, ať je nerozvaříte!
5. Uvařené těstoviny scedíme, pečlivě propláchneme a okapané lehce promícháme s připraveným masem a zeleninou a zalijeme trochou procezeného vývaru
6. Vývar procedíme hustým cedníkem a dochutíme polévkovým kořením, propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při servírování společně se slepičím masem, zeleninou a nudlemi.