REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí vývar s masem a nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný vývar ze slepice, zeleniny a koření, servírovaný s vložkou slepičího masa a nudlemi.


Ingredience:
Rozpis cca na 5 porcí:
1,5 lpitné vody
400 gočištěné slepice
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
85 gpolévkových nudlí
25 gcibule
15 gsoli
7-8 gpolévkového koření
5 gpetrželky nebo pažitky
mletý černý pepř
nové koření

Postup:

1. Důkladně očištěnou a opláchnutou slepici zalijeme vodou, uvedeme do varu, snížíme zdroj tepla, mírně osolíme, přidáme rozmačkané nové koření a pepř a zvolna vaříme, až slepice částečně změkne
2. Přidáme očištěnou, opláchnutou, na hrubší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme vše doměkka
3. Uvařenou slepici vyjmeme, pečlivě vykostíme a maso nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak zpracujeme i zeleninu
4. Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného míchání je uvaříme doměkka, pozor, ať je nerozvaříte!
5. Uvařené těstoviny scedíme, pečlivě propláchneme a okapané lehce promícháme s připraveným masem a zeleninou a zalijeme trochou procezeného vývaru
6. Vývar procedíme hustým cedníkem a dochutíme polévkovým kořením, propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při servírování společně se slepičím masem, zeleninou a nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy