REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice v polévce s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce slepice uvařené v mírně osolené vodě se zeleninou a kořením doměkka, servírované s pečivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgslepice
100 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
70 gpolévkových nudlí
40 gcibule
nové koření
voda
sůl
petrželová nať na ozdobu

Postup:

1. Očištěnou slepici opláchneme, vložíme do mírně osolené vody, uvedeme do varu, přidáme rozmačkané nové koření a zvolna vaříme
2. Po 30 minutách varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájenou na silnější plátky a dále vše volna vaříme
3. Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na jednotlivé porce a vývar procedíme
4. Nejlépe domácí polévkové nudle uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, pak je propláchneme
5. Uvařené nudle vložíme do procezeného vařícího vývaru, velmi krátce je znovu povaříme a vývar podle potřeby přisolíme
6. Jednotlivé porce slepice podáváme v hlubokém talíři zalité horkou polévkou s čerstvým pečivem, ozdobené snítky petrželové natě.

Doporučení:

Takto připravujeme raději mladší slepici, starou budete vařit i několik hodin. Skvělý je použít tlakový hrnec, který celý proces vaření zkrátí až na polovinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy