REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice vařená v tlakovém hrnci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slepice se vaří opravdu dlouho, hlavně větší a starší kusy je třeba vařit v tlakovém hrnci až 3 hodiny! Dále ji pak zpracováváme dle příslušných receptur. Vývar použijeme na polévku.


Ingredience:
1 ksslepice připravená na kuchyňské zpracování
1-2 ksbobkové listy
6 kskuliček černého pepře
6 kskuliček nového koření
1,5-2 lvody
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
(sroužek česneku)
sůl
tlakový hrnec

Postup:

1. Důkladně očištěnou slepici necháme v celku, nebo ji rozdělíme na dvě půlky, či čtvrtky
2. Maso vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou, přidáme oloupanou cibuli, koření a případně i stroužek česneku
3. Hrnec dobře uzavřeme, na mírném ohni vaříme asi 80-90 minut
4. Mezitím si připravíme zeleninu; dobře ji očistíme
5. Papiňák zbavíme tlaku, otevřeme ho, přidáme zeleninu, kterou jsme očistili, ale nechali v celku, tlakový hrnec opět uzavřeme a vaříme doměkka, tedy další 1-1,5 hodiny
6. Takto uvařenou slepici dále zpracováváme dle příslušných receptur, buď slepici ponecháme v porcích i s kostí, nebo maso vykostíme a podáváme s různými omáčkami, např. koprovou, paprikovou, houbovou …, vývar zcedíme a použijeme na polévku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy