REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z pečeného husího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto připravené ze zbytků pečené husy z minulého dne, cibule, hrášku a rýže, servírované posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.


Ingredience:
1/2 kspečené husy
250 grýže
100 gcibule
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 gsterilizovaného hrášku
husí sádlo
petrželka
sůl

Postup:

1. Toto rizoto připravujeme ze zbytků pečené husy z minulého dne, zbytky pečeného masa vykostíme a nakrájíme na kousky
2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat
3. Rýží si několikrát propláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme přiměřeným množství vody (na jeden hrneček rýže jeden a půl hrnečku vody)
4. K rýži přidáme polovinu nakrájené cibule, okapaný hrášek, osolíme a omastíme husím sádlem
5. Rýží vaříme na mírném ohni, dokud není měkká a nevyvaří se většina vody, během vaření občas promícháme
6. Mezitím si osmahneme zbytek cibule na rozehřátém husím sádle, pak přidáme pečené husí maso a prohřejeme
7. Vařenou rýží s hráškem promícháme s osmahnutou cibulkou s prohřátým pečeným husím masem
8. Rizoto servírujeme posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy