REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice po uhersku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce opečené slepice podušené v zeleninovém základu spolu s kyselou smetanou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 ksslepice
5 kszelených paprik
150 gslaniny
60 gmásla
50 gcibule
50 ghladké mouky
10 gmleté červené pálivé papriky
1/2 lkyselé smetany
mletý černý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěnou slepici opláchneme a osušíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na másle dočervena
2. Maso vyjmeme a na zbylém tuku osmahneme usekanou cibuli, jadřinců zbavené papriky nakrájené na proužky a kostičky slaniny
3. Směs zaprášíme červenou pálivou paprikou, okořeníme pepřem, mírně podlijeme horkou vodou, vložíme zpět porce slepice a dusíme (maso často přeléváme šťávou)
4. Měkké porce masa vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme
5. V této fázi přilijeme kyselou smetanu, chvíli vše povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jednotlivé porce slepice servírujeme nejlépe s bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy