REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stánkové langoše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše jako ze stánku. Z kynutého těsta, do tenka vytažené a podávané se strouhaným sýrem, rozetřeným česnekem a kečupem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
20 gdroždí
125 mlvody (mléka)
50 mloleje
olej na smažení
cukr
sůl
Na dohotovení:
strouhaný sýr, kečup, prolisovaný česnek rozmíchaný v troše vody

Postup:

1. Prosijeme mouku a vytvoříme v ní důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme vlažnou vodou (mlékem) a necháme vzejít kvásek
2. Když vzejde, přimícháme ostatní suroviny a vytvoříme těsto
3. Vodu (mléko) postupně přiléváme
4. Těsto řádně prohněteme a necháme odpočinout v chladu
5. Vyválíme placky, které ještě deset minut necháme kynout, pak vytáhneme okraje, aby langoš byl tenký
6. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje z každé strany asi dvě minuty
7. Potíráme prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše vody, pocákáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy