Recepty z ryb na úpravu slaných sleďů. V mléce máčení povaření sledi, sevírovaní promíchaní s jablečným křenem.
Ingredience:
4 ks | sledě |
500 g | jablek |
1/8 l | smetany |
křen | |
podle potřeby cukr | |
sůl |
Postup:
1. Jsou-li sledi nasoleni, musíme je předem dobře omýt, odříznout hlavu a ocas, vyjmout mlíčí nebo jikry (použijeme-li jinou rybu, musíme ji po uvaření vykostit)
2. Sledě však jen 5 minut povaříme a pak, po vychladnutí, namočíme na 2 a více hodin do mléka
3. Z mléka sledě vyjmeme, můžeme vykostit, nakrájíme na menší kousky a promícháme s jablečným křenemJablečný křen: oloupaná jablka nastrouháme, přidáme očištěný, nastrouhaný křen a promícháme s hustou smetanou. Zpravidla nemusíme přidávat ani sůl ani cukr.
– Místo mořské ryby můžeme takto upravovat i našeho kapra, kterého buď uvaříme ve vývaru s kořením, hlavně s bobkovým listem nebo ho upečeme a podáváme s jablečným křenem.