Tyto rybí krokety lze připravit jak z masa ryb sladkovodních, tak těch mořských. Jde o velkou dobrotu a skvělý tip z Rybářského rozcestníku.cz, jak netradičně tepelně upravit rybí maso.
Ingredience:
500 g | rybího masa bez kostí (sumec, kapr, treska...) |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | větší rajčata |
1 ks | vejce |
1/2 ks | pórku |
3 lžíce | strouhanky + strouhanka na obalení |
2 lžíce | rajského protlaku |
tymián | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Rybí maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme 2 stroužky česneku, solí, pepřem. Směs promícháme a vytvarujeme 3 cm kuličky, které obalíme ve strouhance a opečeme.
- V pánvi na oleji podusíme pórek, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, plátky česneku, přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vody, okořeníme tymiánem, solí, pepřem, dusíme 10 minut.
- Když se rajčata rozvaří, vložíme rybí krokety, 5 minut je povaříme v omáčce.
- Na talíři přelijeme krokety omáčkou a podáváme například s rýží.
Kdo má rád rajčatovou omáčku více sladkou, může ji dochutit trochou cukru.
Poznámka:zdroj: www.rybarskyrozcestnik.cz
Text i foto: D. Marounek