Opečené kapří maso povařené na cibulovém základě s paprikou, žampiony a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
300 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
200 g | cherry rajčátek |
200 g | žampionů |
150 g | rajského protlaku |
2 ks | paprik různých barev |
2 ks | půlek kapra (vykostěné, bez ploutví a ocasu) |
1 ks | velké cibule |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
sekaný kopr | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Půlky kapra omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo, filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet
2. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme, oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, očištěné žampiony na plátky a očištěné papriky na čtverečky
3. V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujeme rybí maso, pak ho vyjmeme a ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout, přidáme papriky se žampiony a také orestujeme, pak vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu
4. Základ osolíme, opepříme, vložíme kapří maso s rajčátky a vše 3 minuty zvolna povaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a cukrem, vmícháme na jemno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a podáváme s vařenými těstovinami.
Pro zjemnění můžeme přidat 100 ml smetany.