REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí guláš se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kapří maso povařené na cibulovém základě s paprikou, žampiony a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 mlzeleninového vývaru
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
200 gcherry rajčátek
200 gžampionů
150 grajského protlaku
2 kspaprik různých barev
2 kspůlek kapra (vykostěné, bez ploutví a ocasu)
1 ksvelké cibule
citronová šťáva
mletý černý pepř
sekaný kopr
cukr
sůl

Postup:

1. Půlky kapra omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo, filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet
2. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme, oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, očištěné žampiony na plátky a očištěné papriky na čtverečky
3. V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujeme rybí maso, pak ho vyjmeme a ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout, přidáme papriky se žampiony a také orestujeme, pak vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu
4. Základ osolíme, opepříme, vložíme kapří maso s rajčátky a vše 3 minuty zvolna povaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a cukrem, vmícháme na jemno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a podáváme s vařenými těstovinami.

Doporučení:

Pro zjemnění můžeme přidat 100 ml smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy