REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika s bílým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené kousky štiky v zeleninovém vývaru, zalité máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporcí štiky
2-3 ksfeferonky
1 kscibule
1 ksmrkve
6 dlvody
4 dlbílé víno
bobkový list
petrželka
tymián
fenykl
sůl
Bílé máslo:
100 gmásla
1 dlbílého vína
3 ksmalých cibulek

Postup:

1. Sklenku bílého vína, vodu, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, sůl a koření přihřejeme k varu a vychladíme
2. Do studeného vývaru dáme porce štiky, opět vše přihřejeme k varu a mírným varem vaříme, až porce štiky změknou
3. Na talířích je přelijeme čerstvě připraveným bílým máslem.

Příprava bílého másla: 4. Velmi drobně nakrájené cibulky zalijeme vínem a dusíme, až změknou a víno se odpaří
5. Pánvičku dáme na velmi malý plamínek a metlou na sníh vyšleháváme po malých kouskách změklé máslo, nesmí se však roztavit, má mít konzistenci husté smetany a mělo by být dohotoveno ve stejnou dobu jako štika!

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy