Salát z vymáčených slanečků, brambor, cibule a hrášku, ochucený salátovou zálivkou.
Ingredience:
2 ks | slanečky |
3 ks | sterilované kozí rohy |
1 ks | červené cibule |
300 g | brambor |
200 g | mraženého nebo sterilovaného hrášku |
voda | |
pepř | |
ocet | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Slanečky vykostíme, odřízneme ocas a hlavu, propláchneme je a nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme 8 hodin v lednici vymáčet zbavíme se tak rybího pachu a nadměrné slanosti
2. Druhý den brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
3. Nakrájené slanečky vyndáme z mléka, opláchneme vodou a necháme okapat
4. Studené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenké kroužky, kozí rohy na proužky, přidáme uvařený hrášek a kousky slanečků, vše promícháme 5. Nakonec salát zakapeme olejem a octem, opepříme, necháme vychladit.
Podáváme s pečivem a studeným pivem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek