REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slanečkový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vymáčených slanečků, brambor, cibule a hrášku, ochucený salátovou zálivkou.


Ingredience:
2 ksslanečky
3 kssterilované kozí rohy
1 ksčervené cibule
300 gbrambor
200 gmraženého nebo sterilovaného hrášku
voda
pepř
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Slanečky vykostíme, odřízneme ocas a hlavu, propláchneme je a nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme 8 hodin v lednici vymáčet zbavíme se tak rybího pachu a nadměrné slanosti
2. Druhý den brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
3. Nakrájené slanečky vyndáme z mléka, opláchneme vodou a necháme okapat
4. Studené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenké kroužky, kozí rohy na proužky, přidáme uvařený hrášek a kousky slanečků, vše promícháme 5. Nakonec salát zakapeme olejem a octem, opepříme, necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme s pečivem a studeným pivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy