REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slanečkový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.


Ingredience:
Na nálev:
mletý pepř
1 ksmasité červené papriky
4 lžíceoleje
2 kscibule
500 gvymáčených slanečků
0,5 dlocta
0,3 dlvody
1 lžícecukru
nové koření
bobkový list

Postup:

1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.

Doporučení:

Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy