Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.
Ingredience:
Na nálev: | |
mletý pepř | |
1 ks | masité červené papriky |
4 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
500 g | vymáčených slanečků |
0,5 dl | octa |
0,3 dl | vody |
1 lžíce | cukru |
nové koření | |
bobkový list |
Postup:
1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.
Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek