REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané slzy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné pečivo z mouky a droždí, posypané sezamovými semínky a sýrem nebo kmínem.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gmásla (rostlinného tuku)
10 gdroždí
trochu mléka
špetka cukru
vejce na potření
sezamová semínka na posypání
jemně nastrouhaný sýr nebo kmín na posypání
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Do mísy prosejeme polohrubou mouku a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí
2. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme cukr a necháme na teplém místě vykynout
3. Přidáme změklé máslo (tuk), sůl a vypracujeme hladké těsto
4. Z poloviny těsta vytvoříme váleček, který pokrájíme na stejně velké kousky
5. Kousky těsta vyválíme v hádky, které v polovině stočíme a konce spojíme
6. Vzniklé „slzy“ přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem nebo nastrouhaným sýrem
7. Stejný postup opakujeme i při druhé polovině těsta
8. Hotové pečivo vložíme do předehřáté trouby a pečeme, při teplotě kolem 180 °C, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy