REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané kroucené tyčky z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané domácí tyčky z listového těsta švarzwaldské šunky, rozšlehaného žloutku, soli a koření. Skvělé k pivu nebo vínu!


Ingredience:
1 balenímrazeného listového těsta
200 gšvarzwaldské šunky
1 ksvejce
1-2 lžičkygrilovacího koření
sůl
mouka na pomoučení pracovní plochy, papír na pečení

Postup:

1. Těsto necháme v pokojové teplotě povolit, pak ho rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenký plát, ten ještě rozkrájíme na 4 cm silné proužky dlouhé 20-30 cm
2. Proužky poklademe šunkou jednotlivé proužky zkroutíme na pokladme na plech s vyloženým papírem na počení
3. Připravené tyčky potřeme (pomašlujeme) rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořešní a osolíme
4. Pečeme v trouvě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut, pěkně dozlatova.

Poznámka:

Švarzwaldská šunka lze nahradit jinou podobnou šunkou nebo i anglickou slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy