Slané domácí tyčky z listového těsta švarzwaldské šunky, rozšlehaného žloutku, soli a koření. Skvělé k pivu nebo vínu!
Ingredience:
1 balení | mrazeného listového těsta |
200 g | švarzwaldské šunky |
1 ks | vejce |
1-2 lžičky | grilovacího koření |
sůl | |
mouka na pomoučení pracovní plochy, papír na pečení |
Postup:
1. Těsto necháme v pokojové teplotě povolit, pak ho rozválíme na pomoučené pracovní ploše na tenký plát, ten ještě rozkrájíme na 4 cm silné proužky dlouhé 20-30 cm
2. Proužky poklademe šunkou jednotlivé proužky zkroutíme na pokladme na plech s vyloženým papírem na počení
3. Připravené tyčky potřeme (pomašlujeme) rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořešní a osolíme
4. Pečeme v trouvě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut, pěkně dozlatova.
Švarzwaldská šunka lze nahradit jinou podobnou šunkou nebo i anglickou slaninou.