REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké lívance z haluškového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hledáte jednoduchý recept na rychlé lívance, po kterých se budete ještě dlouho olizovat? S Labetou je zvládnete je levou zadní. Nezapomeňte je vylepšit některou z vašich skvělých domácích marmelád a čerstvým ovocem. Pokud najdete doma šlehačku, máte naprosto bezkonkurenční snídani či dezert po dobrém obědě.


Ingredience:
1 baleníHalušky Labeta
1 sáčekKypřicí prášek Labeta
4 ksvejce
345 mlvody
olej
ovoce a džem na ozdobu

Postup:
  1. Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto.
  2. Na pánvi rozpálíme olej.
  3. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.
Doporučení:

Lívance jsou nejlepší s čerstvým ovocem a domácí marmeládou, kterou zvládnete vyrobit v kterémkoliv ročním období.

Poznámka:

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy