Sladké knedlíky plněné blumami nebo pološvestkami, zdobené mletým mákem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | hrubé mouky |
200 g | jemné krupice |
500 ml | mléka |
1 lžíce | cukru |
2 ks | vejce |
špetka soli | |
mouka na vál | |
Na náplň: | |
200 g | blum nebo pološvestek |
Ostatní: | |
100 g | cukru moučka |
100 g | mletého máku |
50 g | másla |
Postup:
1. Mírně osolené mléko přivedeme k varu, do vroucího vsypeme cukr, krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši
2. Do vychladlé kaše vmícháme vejce a mouku (přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo tužší těsto)
3. Lžící vykrajujeme jednotlivé kousky, které rozválíme na placičky na pomoučeném vále, poklademe je osušenými a omytými blumami a dobře zabalíme
4. Knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 7-10 minut (záleží na jejich velikosti)
5. Hotové knedlíky vyjmeme a propíchneme vidličkou
6. Horké knedlíky podáváme posypané směsí máku a cukru, přeléváme je rozpuštěným máslem.