REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skládané palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proložené palačinky potřené tvarohovým krémem, posypané kakaem a potřené meruňkovým džemem smíchaným s vlašskými ořechy, v troubě zapečené, pak potřené bílkovým sněhem a dopečené.


Ingredience:
Na těsto:
500 mlmléka
200 ghladké mouky
2 lžíceoleje
2 ksvajec
1 ksžloutku
špetka soli
olej na smažení
rozpuštěné máslo na vymazání
Na náplň:
300 gměkkého tvarohu
100 gmeruňkového džemu
60 gmoučkového cukru
50 gstrouhaných vlašských ořechů
50 gmásla
40 grozinek
20 gkakaa
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
Na bílkový sníh:
1 lžícecitronové šťávy
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na ozdobu:
čerstvé ovoce

Postup:

1. V mléce rozšleháme vejce a žloutek, přidáme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, olej a vyšleháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout a pak v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova palačinky
2. Na tvarohovou náplň měkký tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, žloutky a rozinkami
3. Na dno kulaté zapékací misky vymazané rozpuštěným máslem dáme palačinku, potřeme ji tvarohovým krémem a posypeme kakaem, na ni položíme další palačinku, kterou potřeme rozpuštěným máslem a meruňkovým džemem smíchaným s na jemno nastrouhanými vlašskými ořechy, potom položíme další palačinku a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme palačinky i náplně, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a zapečeme asi 30 minut
4. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh, rozetřeme ho na zapečené palačinky a dopečeme v troubě při 180 °C ještě 15 minut
5. Servírujeme jako teplý moučník ozdobený čerstvým ovocem, ale můžeme palačinky nechat i vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy