REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skládané palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proložené palačinky potřené tvarohovým krémem, posypané kakaem a potřené meruňkovým džemem smíchaným s vlašskými ořechy, v troubě zapečené, pak potřené bílkovým sněhem a dopečené.


Ingredience:
Na těsto:
500 mlmléka
200 ghladké mouky
2 lžíceoleje
2 ksvajec
1 ksžloutku
špetka soli
olej na smažení
rozpuštěné máslo na vymazání
Na náplň:
300 gměkkého tvarohu
100 gmeruňkového džemu
60 gmoučkového cukru
50 gstrouhaných vlašských ořechů
50 gmásla
40 grozinek
20 gkakaa
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
Na bílkový sníh:
1 lžícecitronové šťávy
100 gcukru krupice
3 ksbílků
Na ozdobu:
čerstvé ovoce

Postup:

1. V mléce rozšleháme vejce a žloutek, přidáme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, olej a vyšleháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout a pak v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova palačinky
2. Na tvarohovou náplň měkký tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, žloutky a rozinkami
3. Na dno kulaté zapékací misky vymazané rozpuštěným máslem dáme palačinku, potřeme ji tvarohovým krémem a posypeme kakaem, na ni položíme další palačinku, kterou potřeme rozpuštěným máslem a meruňkovým džemem smíchaným s na jemno nastrouhanými vlašskými ořechy, potom položíme další palačinku a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme palačinky i náplně, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a zapečeme asi 30 minut
4. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh, rozetřeme ho na zapečené palačinky a dopečeme v troubě při 180 °C ještě 15 minut
5. Servírujeme jako teplý moučník ozdobený čerstvým ovocem, ale můžeme palačinky nechat i vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy