REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarky z husího sádla a kůží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve světě se této úpravě říká šmalc. Při jeho výrobě se tuk získává pozvolným škvařením sádla a kůže, ke konci i s cibulí, ta zkaramelizuje a vytvoří se voňavé, vypečené kousky kůže a cibulky.


Ingredience:
kuřecí kůže a sádlo (tak 1:3 sádla a kůže nakrájené na 1×1 cm velké kousky)
cibule nasekaná na střední kousky
voda
sůl

Postup:
  1. Sádlo a očištěné kůže vložíme do mrazáku, až vše ztuhne, nasekáme na hrubo
  2. Do hrnce se silnějším dnem vložíme sádlo s kůžemi, podlijeme vodou a na velmi mírném zdroji tepla necháme povolit a rozpustit tuk, voda se začne odpařovat
  3. Necháme vařit 70 až 80 minut, sem tam zamícháme
  4. Jakmile budou škvarky světle zlatavé, přihodíme kousky cibule, necháme je zkaramelizovat.
  5. Hotové škvarky se sádlem přecedíme přes sítko, sádlo necháme ztuhnout ve vhodné sklenici s uzávěrem, škvarky osolíme a promícháme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy