REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta vytvarované tyčinky, ty upečené v troubě potřené bílkem a okořeněné pepřem, chilli nebo kmínem. Skvělé k pivu nebo vínu!


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gnasekaných nebo umletých škvarků
40 gdroždí
2 dlmléka
1 lžícesádla
1 ksvejce
kmín
chilli
cukr
pepř
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek
2. V míse promícháme mouku se solí, přidáme škvarky, žloutek, 1 lžíci sádla, vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout
3. Na pomoučněném vále vyválíme placku o síle 1 cm a rádlem nakrájíme tyčinky dlouhé asi 15-20 cm a široké 2 cm 4. Tyčinky narovnáme na plech, který vyložíme pečícím papírem, potřeme bílkem, posypeme kmínem, pepřem nebo chilli
5. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15-20 minut při 200 °C
6. Hotové tyčinky podáváme teplé nebo studené, k pivu či vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy