Listové těsto potřené bylinkovou směsí, ve tvaru tyčinek a šneků upečené dozlatova.
Ingredience:
Na 12 kusů: | |
400 g | listového těsta |
100 g | tvarohu (brynzy) |
1 svazek | čerstvých bylinek (bazalka a petrželka nebo medvědí česnek a mladý špenát) |
2 lžičky | mléka |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno
2. Tvaroh nebo brynzu smícháme s mlékem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí
3. Listové těsto rozdělíme na 4 stejně velké části, 3 kusy těsta položíme vedle sebe a potřeme je bylinkovou směsí, pak na spodní potřený plát položíme další dva potřenou stranou vzhůru a přikryjeme posledním plátem
4. Spojené pláty těsta rozválíme pomocí válečku tak, aby k sobě dobře přilnuly a ostrým nožem nebo rádýlkem nakrájíme rovnoměrné pásky široké asi 1 cm
5. Polovinu kousků přendáme na plech vyložený pečicím papírem, ostatní překrojíme na půl, srolujeme jako šneky a také vyskládáme na plech, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (10-15 minut).