REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skopové řízky pečené s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce a slanině pokladené skopové řízky potřené se solí utřeným česnekem, osolené, opepřené, posypané slaninou a nasekanou petrželkou, obložené brambory a plátky rajčat, upečené v troubě doměkka nejprve nezaklopené, pak přikryté poklicí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksřízky ze skopové kýty
2 ksrajčata
1 kscibule
600 goloupaných brambor
50 gslaniny
petrželka
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Naklepané řízky potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poklademe 20 g slaniny nakrájené na hranolky a necháme odležet
2. Ve větším hrnci rozškvaříme zbývající slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
3. Řízky urovnáme do středu hrnce, posypeme je rozsekanou petrželkou, obložíme brambory nakrájenými na kostičky a plátky rajčat a vše osolíme
4. Pečeme asi 20 minut bez pokličky v troubě vyhřáté na 200 °C, potom hrnec přiklopíme pokličkou a pečeme doměkka v troubě vyhřáté tak na 170-180 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy