Na cibulce a slanině pokladené skopové řízky potřené se solí utřeným česnekem, osolené, opepřené, posypané slaninou a nasekanou petrželkou, obložené brambory a plátky rajčat, upečené v troubě doměkka nejprve nezaklopené, pak přikryté poklicí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | řízky ze skopové kýty |
2 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
600 g | oloupaných brambor |
50 g | slaniny |
petrželka | |
česnek | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Naklepané řízky potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poklademe 20 g slaniny nakrájené na hranolky a necháme odležet
2. Ve větším hrnci rozškvaříme zbývající slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
3. Řízky urovnáme do středu hrnce, posypeme je rozsekanou petrželkou, obložíme brambory nakrájenými na kostičky a plátky rajčat a vše osolíme
4. Pečeme asi 20 minut bez pokličky v troubě vyhřáté na 200 °C, potom hrnec přiklopíme pokličkou a pečeme doměkka v troubě vyhřáté tak na 170-180 °C.