REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovské rybky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené listové těsto plněné rybičkami a matjesy, ozdobené petrželkou a vajíčkem.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvětší konzervy ryb v oleji
1 ksmatjesa
4 ksvejce uvařená na tvrdo
šťáva ze dvou citrónů
petrželka
mouka na vyválení těsta

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na obdélníčky velké 4×6 cm
2. Na každý obdélníček položíme okapanou sardinku a kousek matjesa
3. Okraje jednotlivých obdélníčků zvedneme k sobě tak, aby ve středu byla vidět rybička, po stranách těsto spojíme
4. Vaničky pak urovnáme na plech postříkaný vodou a pečeme v hodně horké troubě dozlatova
5. Necháme je zchladnout, rybky pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme vařeným vajíčkem a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy