V hrnci na rozehřátém másle osmahnutá nakrájená cibulka spolu s nastrouhanou zeleninou, pak zalitá vývarem, přidány spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, ochucená pepřem a solí, ke konci do polévky přidané zvlášť uvařené těstoviny, jednotlivé porce polévky podávané posypané nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
100 g | těstovin (nudle, flíčky, apod.) |
40 g | másla |
4 ks | rajčat |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/4 ks | celeru |
1,2 l | vývaru z kostí (může být i z kostky) |
4 lžíce | nastrouhaného křenu |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata si omyjeme, nařízneme na vršku do křížku, vložíme do misky, zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, pak rajčata scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Mrkev, celer a cibuli si oloupeme, mrkev a celer nastrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme na drobno
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli s nastrouhanou zeleninou, pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata
4. Polévku vaříme, dokud není všechna zelenina měkka
5. V době vaření zeleniny si uvaříme zvlášť v hrnci těstoviny, které pak propláchneme a vložíme do polévky těsně před dovařením
6. Hotovou polévku servírujeme na talířích posypanou nastrouhaným sýrem.