REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská polévka s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci na rozehřátém másle osmahnutá nakrájená cibulka spolu s nastrouhanou zeleninou, pak zalitá vývarem, přidány spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, ochucená pepřem a solí, ke konci do polévky přidané zvlášť uvařené těstoviny, jednotlivé porce polévky podávané posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
100 gtěstovin (nudle, flíčky, apod.)
40 gmásla
4 ksrajčat
2 ksmrkve
1 kscibule
1/4 ksceleru
1,2 lvývaru z kostí (může být i z kostky)
4 lžícenastrouhaného křenu
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata si omyjeme, nařízneme na vršku do křížku, vložíme do misky, zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, pak rajčata scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Mrkev, celer a cibuli si oloupeme, mrkev a celer nastrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme na drobno
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli s nastrouhanou zeleninou, pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme nakrájená oloupaná rajčata
4. Polévku vaříme, dokud není všechna zelenina měkka
5. V době vaření zeleniny si uvaříme zvlášť v hrnci těstoviny, které pak propláchneme a vložíme do polévky těsně před dovařením
6. Hotovou polévku servírujeme na talířích posypanou nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy