Obranyschopnost organizmu podpoříte především dostatkem vitamínu C. V tomto zeleninovém vývaru ho obsahuje zejména celer a růžičková kapusta, ta je navíc obohacena o značné množství minerálů, vápníku a železa. Vývar můžete přizpůsobit surovinám, které najdete doma v lednici. Tento recept je určený pro 4 osoby.
Ingredience:
1,5 l | zeleninového vývaru (nebo bujón + voda) |
2 ks | brambory |
2 ks | petržele |
2 ks | mrkve |
2 ks | cibule |
3 ks | rajčat |
10 ks | růžičkové kapusty |
1 ks | celeru |
300 g | těstovin farfalle |
60 g | Selského bílého jogurtu |
60 g | slaniny |
20 g | rajčatového protlaku |
10 g | bazalky |
5 g | tymiánu |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
- Na olivovém oleji orestujeme slaninu i očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme cibuli a tymián a také orestujeme.
- Přidáme protlak, též pořádně orestujeme a promícháme se zeleninou.
- Směs zalijeme vývarem a přidáme rajčata a růžičkovou kapustu.
- Stranou si uvaříme těstoviny a brambory, které poté také přidáme do polévky.
- Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
- Pro ještě lepší a jemnější chuť podáváme s kopečkem Selského bílého jogurtu. Jogurt je navíc skvělým probiotikem, které prospívá střevní mikroflóře, čímž posiluje imunitu.
Recept k článku: Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu