REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská omeleta s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na oleji zprudka opečené kostičky vařených brambor, plátky hub a proužky zeleniny, směs nakonec zapečená spolu s vejci.


Ingredience:
200 ghub (klouzky nebo hříbky)
200 gbrambor
2 ksvejce
1 ksčervená paprika
1 ksčervená cibule
červená mletá paprika
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Uvařené vychladnuté brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli a papriku na proužky
3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme všechny nakrájené suroviny a za občasného míchání je opečeme doměkka
4. Na směs vyklopíme syrová vejce, osolíme, opepříme, posypeme červenou mletou paprikou, přiklopíme pokličkou a necháme vejce ztuhnout
5. Hotovou omeletu přesuneme na talíř a posypeme nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy