REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky ze sírovce žlutooranžového

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené plátky sírovce, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gmladé plodnice sírovce
1 kskostky Masoxu nebo 2 lžíce Podravky
1-2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
voda
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Sírovce pokrájím na 1 cm silné plátky a povařím 10-15 minut ve vodě s kostkou Masoxu, nebo lžící Podravky
2. Vodu slijeme a plátky necháme důkladně okapat, nebo je raději usušíme papírovým ubrouskem
3. Plátky sírovce obalíme klasicky v trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak ve vejcích rozkverlaných se špetkou soli a nakonec ve strouhance
4. Řízky usmažíme dozlatova, podáváme je ještě teplé, připomínají kuřecí maso, studené nejsou nic moc.

Doporučení:

Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy