REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky ze sírovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když je sírovec žlutooranžový mladý, dužnina uvnitř žlutá a nůž zajede do dužniny jako do másla, dají se z něho připravit chutné řízky, které chutí připomínají kuřecí maso.


Ingredience:
1 kgsírovce žlutooranžového
1-2 hrnkyhaldké mouky
1-2 hrnkystrouhanky
2 ksvejce
kořenící směs Podravka, nebo kostka masoxu
sádlo nebo olej na smažení
mléko
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Mladé vějířovité klobouky sírovce nakrájíme na plátky 1 cm silné
2. Nakrájené plátky opláchneme vodou a povaříme ve vodě ochucené lžící kořenící směsi Podravka nebo kostkou masoxu
3. Vaříme až plátky změknou a jdou napíchnout na vidličku, pak vodu slijeme, plátky sírovce necháme oschnout
4. Obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných a mírně osolených vejcích a strouhance
5. Řízky smažíme na sádle nebo oleji z obou stran.

Doporučení:

Podáváme s tatarskou omáčkou, bramborem nebo chlebem či pečivem.Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy