REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízky ze hřibů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

K úpravě hub podle tohoto receptu používáme zdravé, nerozmočené klobouky hřibů alespoň o průměru 10 cm. Výtečný na řízky je hřib smrkový, dubový a křemenáč, jdou však použít i jiné hřibovité houby, které mají tvrdší klobouky.


Ingredience:
500 ghřibu smrkového - klobouků
1-2 ksvejce
sádlo nebo olej
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Klobouky nakrájíme na plátky 1 cm široké
2. Připravené houby klasicky obalíme v trojobalu, tedy v mouce, v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec i ve strouhance
3. Smažíme na sádle nebo oleji pěkně dozlatova, až po osmažení osolíme a opepříme
4. Houbové řízky podáváme teplé s brambory, hranolky nebo kroketami a tatarskou omáčkou nebo nějakým jiným oblíbeným dresinkem.

Doporučení:

Velmi chutné je přidat do rozšlehaného vejce lžíci jemně nastrouhaného sýru typu ementál, nebo cihla.

Poznámka:

Na fotografii dole je koš dubáků. Fotky i recept: D.M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy