REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekanky z jižních Čech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální pokrm z mouky, droždí, mléka, cukru a másla.


Ingredience:
400 ghladké mouky
80 gmásla
80 gcukru
20 gdroždí
mléko
sůl
mouka na vál podle potřeby

Postup:

1. Do mouky rozdrobíme droždí, osolíme a vlažným mlékem zaděláme těsto, na teplém místě necháme vykynout
2. Z těsta vykrajujeme špalíčky dlouhé asi jako prsty a silné asi 1 cm
3. V horké troubě vyhřáté na 180-190 °C je na plechu upečeme
4. Necháme vychladnout a na talířích přelijeme horkým mlékem, posypeme cukrem a omastíme máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy