REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná v pekáči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozemleté maso smíchané s houskou máčenou v mléce, vejci a droždím, vše upečené.


Ingredience:
250 g masa (drůbeží, kůzlečí, králíčí, telecí, mladé vepřové i hovězí, apod.)
20 gtuku na vymaštění pekáčku
10 gdroždí
3 kshousek
2 ksvajec
1 ksstrouž¨ku česneku
6 lžicmléka
muškátový květ
paprika (petrželka)
hrst strouhanky na vysypání

Postup:

1. Maso umeleme, housky nakrájíme na kostky a polijeme mlékem
2. Do housky vmícháme mleté maso, okořeníme a vmícháme žloutky
3. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků
4. Dáme do tukem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku
5. Pečeme cca 30 minut při teplotě kolem 190 °C
6. Podáváme s dušenou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy