REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šči s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozemleté maso s podušenou zeleninou.


Ingredience:
Na dvě porce:
1/2 lvody
150 gmasa
140 gzelí
100 gbrambor
40 gmrkve
20 gbrukve
20 gpetržele
10 gcibule
10 grajčat
6 gcukru
1 lžičkamásla
2 lžícesmetany
sůl

Postup:

1. V osolené vodě uvaříme na drobné kousky nakrájené maso a zeleninu (půl mrkve, petržel, cibule)
2. Nakrájíme zelí, zbytek mrkve, brukev, zalijeme menším množstvím masového vývaru a dusíme pod pokličkou do poloměkka
3. Když je zelenina napůl měkká, přidáme nadrobno nakrájené brambory, rajče předem podušené na másle, zalijeme zbytkem vývaru a vše dusíme doměkka
4. Nakonec přidáme umleté vařené maso a nakrájenou zeleninu z masového vývaru
5. Podáváme s kysanou smetanou nebo bez ní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy