REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná trochu jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí maso promíchané s vejcem, cibulí a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru šišky, pečené s nudličkami sýra vloženými do zářezů, bramborami a zeleninou.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
400 gbrambor
400 gmrkve
150 gtvrdého sýra (goudy)
200 mlsmetany
2 lžičkyhořčice
1 kshousky
1 ksvejce
1 ksvětší cibule
1 ksstředního pórku
svazek zelené petržele
mletý pepř
mléko
sůl

Postup:

1. Housku namočíme do mléka, necháme nasáknout a pak vymačkáme
2. Do mletého masa vmícháme na jemno nasekanou petrželku, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, hořčici, housku, podle chuti osolíme a opepříme
3. Ze směsi vytvarujeme šišku, dáme do pekáčku, podélně ji několikrát nakrojíme a do zářezů vložíme na dlouhé nudličky nakrájený sýr
4. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev i pórek na kolečka, vše dáme k sekané a přelijeme smetanou ochucenou solí i mletým pepřem
5. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy