REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná s vejcem a podušenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená sekaná plněná dopředu uvařenými vejci, servírovaná se žampiónovou omáčkou a podušenou zeleninou.


Ingredience:
Na sekanou:
750 gmletého hovězího a vepřového masa (1:1)
3 ksvejce
2 kstoastového chleba
1 ksstředně velké cibule
1 dclmléka
pepř
sůl
Ostatní ingredience:
250 gmrkve
150 gmraženého hrášku
100 gžampiónů
50 gmásla nebo rostlinného tuku
1 ksstředně velké kedlubny
1 kssvazek petrželky
voda
pepř
sůl

Postup:

Příprava sekané:
1. Mleté maso, 1 ks vejce, chléb namočený v mléce a cibuli nakrájenou nadrobno promícháme, ochutíme solí a pepřem
2. Směs rozetřeme na vodou potřené prkénko a doprostřed vložíme 2 ks vejce uvařená natvrdo, vypracujeme šišku s vejci uprostřed
3. Přendáme na vymaštěný plech a asi 50 minut pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, občas ji podlijeme teplou vodou
4. Sekanou pečeni vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky, výpek dále použijeme.

Příprava zeleniny:
1. Oškrábanou mrkev a oloupanou kedlubnu opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, povaříme je asi 10 minut v osolené vodě, tak v polovině doby přidáme hrášek
2. Hotovou zeleninu přecedíme a uchováme v teple.

Příprava omáčky:
1. Žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, v hrnci necháme rozpustit asi 1 lžíci tuku a na něm žampióny opečeme
2. Zbylý tuk z výpeku od sekané podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, nalijeme na žampióny v hrnci, ochutíme pepřem a solí, případně zahustíme moukou rozmíchanou v kapce studené vody
3. Omáčku ještě chvíli povaříme.

Plátky sekané servírujeme obložené zeleninou a přelité žampiónovou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy