REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová sekaná upečené v troubě, nakrájená na plátky, servírovaná s bramborovým salátem.


Ingredience:
500 gnamleté směsi vepřového a hovězího masa smíchané 1:1
200 gstrouhanky
30 gmásla
3 lžičkymajoránky
1 lžícekremžské hořčice
1 lžíceplnotučné hořčice
1 dcl mléka nebo dle potřeby
2 ksvejce
1 ksden starého rohlíku
1 kscibule
olej
sůl
Na bramborový salát:
1 kgbrambor
330 gsterilované zeleninové směsi Kunovjanka
300 gmražené zeleninové směsi (hrášek, mrkev, kukuřice)
260 mlmajonézy
1 lžícecukru
1 ksvětší cibule
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso v míse osolíme, přidáme majoránku, obě hořčice, drobně nakrájenou cibuli a vejce, vše důkladně promícháme
2. Natrhaný rohlík namočíme v hrnku s mlékem, přebytečné mléko slijeme a části rohlíku zapracujeme do připravené masové hmoty
3. Směs rozdělíme na dvě poloviny, z každé vytvarujeme šišku, tu obalíme ve strouhance a vložíme na předem vymazaná plech
4. Obě šišky lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 170-180 °C dozlatova, během pečení maso podléváme vlažnou vodou, ke konci přidáme kousek čerstvého másla.

Příprava bramborového salátu:
1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostky
2. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou
3. V míse promícháme nakrájené brambory, uvařenou zeleninu, Kunovjanku s částí nálevu, cibuli nakrájenou na jemno a majonézu
4. Dochutíme solí, pepřem, případně cukrem a necháme v lednici odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy