REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sázená vejce na špeku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené plátky špeku doplněné o vejce, ta usmažená na pánvi tak, aby se bílek srazil a žloutek zůstal pěkně tekutý.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
4 ksvejce
100 gtenké plátky šunkového špeku (anglické slaniny)
sůl

Postup:

1. Plátky špeku vyskládáme do suché teflonové pánve a z obou stran opečeme dokřupava
2. Vajíčka rozklepneme a opatrně “vyklopíme” na opečený špek, ztlumíme plamen a necháme srazit bílek, žloutek musí zůstat neporušený a tekutý
3. Osolíme dle chuti a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Můžeme posypat bylinkami. Aby se vejce pěkně udělala, je vhodné použít pokličku a smažit je chvíli zaklopené.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy