REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šátečky z listového těsta s třešněmi, mandlemi a mandlovým likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lisové těsto plněné čerstvými třešněmi macerovanými v mandlovém likéru, na povrchu sypané plátky mandlí.


Ingredience:
400 glistového těsta
250 gtřešní
1 ksžloutku
1 ksvejce
4 lžíceamaretta
cukr podle chuti
plátky mandlí

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm
2. Rozkrájíme je na čtverce o rozměru 15 x 15 cm
3. Omyté a vypeckované třešně smícháme s mandlovým likérem a necháme hodinu macerovat
4. Třešně vložíme na sítko a počkáme, až z nich odkape tekutina, pak je podle chuti osladíme (tekutinu pak můžeme smíchat se sodovkou a podle chuti osladit, čímž vznikne lehce alkoholická limonáda)
5. Na polovinu jednotlivých čtverců těsta položíme asi lžíci třešní
6. Okraje těsta potřeme vejcem a stikneme tak, aby vznikl trojúhelník – spoje utěsníme pomocí vidličky
7. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlemi
8. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud šátečky nezezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy